Toiletravage at Pleinvrees 5 jarig bestaan

Mijn respect is enorm gestegen voor mijn vrienden die normaal gesproken altijd de wc’s doen op Thuishaven. Afgelopen weekend werd op het terrein van Thuishaven het 5 jarig bestaan van Pleinvrees gevierd met maar liefst 2000 bezoekers. Mijn vrienden gingen Timewarp Manheim onveilig maken en zodoende hadden ze mij en een vriend gevraagd om de wc’s te doen, nou prima toch, hoe moeilijk kon het zijn? Een muntje vragen aan elke bezoeker voor een “ALL YOU CAN PEE” en daarvoor een stempeltje zetten. Oh, en natuurlijk een wc rolletje vervangen en wat lichtelijk schoonmaakwerk. Met iets van 16 Dixies en vier van die ronde pisbakken gingen we aan de slag.

Al gauw werd het mega druk bij de wc’s! Veel bezoekers arriveerden rond hetzelfde tijdstip op het festival en moesten een muntje betalen voor een wc stempel. Dit zorgde voor enige ophef, aangezien het zo druk was en we de wc rollen bij moesten vullen en de wc’s schoon moesten maken, de bezoekers betaalden immers voor een schoon toilet!

Bewapend met schoonmaakhandschoenen, natte schoonmaakdoekjes, luchtverfrisser en een tas vol met wc rollen trokken we de boel snel recht. Wc papier en lege bekers die op de grond lagen pleurden we gewoon in de wcpot, dat was wel handig! Echt in de pot kijken deden we liever niet… man, man, man wat een vieze bedoening, overal lagen drollen in. Ik snap dat niet hé, als je er dan al voor kiest om een #2 te doen op een Dixie, dek het dan even af met een beetje wc papier! Sommige mensen kozen er wel voor om de bril helemaal af te dekken met wc papier, ik vraag me af of ze daar dan op gaan zitten? In ieder geval kan ik aanraden om er lekker boven te gaan hangen, dat is meteen een goede training voor de bil- en beenspieren 😉

Al met al was het een super drukke dag bij de wc’s met veel te weinig plas (of voor velen poep) mogelijkheden voor het aantal bezoekers. Uiteindelijk liepen de pisbakken over en liep er een rivier aan pis tussen de Dixies door. Mannen gingen ook gewoon door met pissen in de overvolle bakken, terwijl het er naast hun schoenen weer uitstroomde!

Ik moet wel zeggen dat ondanks de drukte en alle viezigheden die ik heb gezien, ik enorm heb genoten van de dag en dat geldt ook voor mijn collega. Het was super leuk publiek, een goede sfeer, heerlijke muziek en het zonnetje scheen!