Into The Woods

Oke…. Planning van de avond verloopt moeizaam en ik sta uiteindelijk op een veel te dik huisfeest ergens in het centrum van Amsterdam. Samen met mijn partners in crime heb ik moeite om door te gaan naar Into the Woods. Met veel te hoge verwachtingen, gebaseerd op alle verhalen rond Into the Woods festival neem ik de stap en zet ik mijn reis voort naar Radion.

Radion, Radion, Radion, ik ben er nog nooit geweest maar de verhalen lieten weinig aan mijn fantasie over. Een ongure aftertent waar het tot soms wel 48 uur door gaat en mensen die al kaak-klapperend over elkaar heen liggen in hoekjes van de dansvloer. Mmm… ben benieuwd, een vrolijk Into the Woods concept in een aftertent…

We arriveren op locatie en de kluisjes staan buiten in de vrieskou, top. Ik trek moeizaam me jas uit om vervolgens mijn tocht naar binnen voort te zetten in mijn Techworkxxx croptopje. Eenmaal binnen word ik overweldigd door een mooi decor die me doet wanen dat ik in een bos ben vol met kleuren. Ik denk nog bij mezelf dat hebben ze best goed gedaan, Radion omtoveren naar een enigszins sprookjesachtig bos.

We beginnen uiteraard met een een rondje te lopen en komen in verschillende zalen, te beginnen bij de Mainstage. De muziek is redelijk, een variatie van goeie opzwepende setjes evenals de wat mindere – naar mijn mening – zwevende setjes met gepingel. In de volgende zaal wordt er een soort mix van R&B house gedraaid en als er 15 man staan is het veel. De chill ruimte was evenals de Mainstage leuk aangekleed en ook stonden een soort van wigwams om even te genieten van je surroundings en op adem te komen. Het is een grote ruimte met moeilijk veel zitzakken, banken en andere chillsessie attributen, ultiem.

Ik kijk me om me heen en zie een hoop jonge ravers tussen de 18-22 jaar en naar mijn idee  weinig Amsterdams volk. Het is dan ook een feest wat van origine is ontstaan in de omgeving Amersfoort, dus ja best logisch. Vervolgens waan ik me op de dansvloer van de Mainstage en dans ik de uren weg met het idee in me achterhoofd, niet te gek…. morgen Hyte.