En we gaan nog niet naar huis..

 

Lotgenoten x Donker
Zaterdag 5 maart van 23:00 tot 08:00 uur.
Ruigoord 76, 1047HH Amsterdam

 

Nog vol energie lopen we over de parkeerplaats van Ruigoord, ons geliefde ravedorp. Jullie dachten toch niet dat wij na een paar uur dansen in de Hemkade op Crazy Land naar ons bedje verlangde? Nee hoor, voor Ruigoord is er altijd tijd en energie over! Deze nacht heeft de Kerk ruimte gemaakt voor Lotgenoten x Donker met een line-up waavan je spontaan begint te bounchen als je het leest. Deze nacht wordt de kerk gevuld met deuntjes door Luna City Express, Ici Sans Merci, Esther Duijn en Carte Blanche.

Nog steeds helemaal in kostuum komen we het terrein opgerend. Het Kabouterhuisje (voor degene die hier nog niet bekend mee zijn: GA NAAR RUIGOORD, you’ll see) staat er zoals altijd super cosy en aandoenlijk bij. Natuurlijk steken we eerst even ons hoofd tussen de gordijntjes door om de sfeer bij de kabouters te peilen. Het ziet er weer gezellig uit, spacende goa muziek door de speakers en de geur van Chaithee komt je tegemoet. Dan is het tijd om mijn favoriete Securitymannen te begroeten. Deze guys staan áltijd voor de deur en verwelkomen me met een big smile inclusief knuffel. ‘’Jahoor ze is er weer!’’ Eenmaal binnen voelt het als thuiskomen. Me zus en ik doen eerst een rondje om bekenden gedag te zeggen en rennen vervolgens naar het podium waar we uitbundig beginnen te feesten. Het maakt niet uit waar je vandaan komt, wat je aan hebt, welke taal je spreekt of wat voor geinige dans je uitvoert, ie-de-reen is welkom op Ruigoord. Zo ook op dit feest, wat een heerlijk sfeertje. Om 07.45 gebeurd er iets magisch in de kerk… De luiken van de ramen worden opengegooit, waardoor het eerste daglicht door de glas-in-lood ramen naar binnen valt. De muziek blijft doordreunen maar iedereen weet dat het einde eraan komt. Dit besef zorgt ervoor dat er de laatste 15 minuten nog flink wordt doorgefeest. Routes naar huis worden besproken, afters worden voorbereid en jassen worden aangetrokken. Het is weer klaar.

Althans…voor de meeste.

Wij gaan weer op avontuur,
wordt vervolgd…

SEM